Boekhouder voor de startende ondernemer

De boekhouding is voor veel mensen iets wat ze liever overslaan. Toch is het een belangrijke taak, vooral voor ondernemers. Gelukkig zijn er voor deze mensen boekhouders. Lees verder en kom erachter wat een boekhouder voor jou kan betekenen. 

Wat doet een boekhouder?

Om erachter te komen wat een boekhouder kan betekenen voor een startende ondernemer is het goed om te weten welke taken deze vakman allemaal uitvoert. Hieronder staan de verschillende werkzaamheden beschreven

  • Jaarrekening opstellen. Een jaarrekening is een verslag dat aan het einde van het jaar moet worden opgesteld. De jaarrekening bestaat uit een balans, een winst- en verliesrekening, een verslag van de directie en een toelichting op de cijfers. 
  • Loonadministratie. Wanneer je een onderneming hebt met werknemers moet ook de loonadministratie, of salarisadministratie, gedaan worden. Zo heb je als werkgever een duidelijk inzicht van alle loonkosten en hebben de werknemers een goed inzicht in hun verdiensten. 
  • Belastingaangifte. De belastingaangifte moet elk jaar gedaan worden, en is van belang voor zowel ondernemers als particulieren. Door de belastingaangifte te doen voorkom je boetes en kun je soms zelfs geld terug krijgen van de overheid. 

Voordelen van een boekhouder voor de startende ondernemer

Een boekhouder kan je dus helpen met verschillende onderdelen van het financiële jaar. En dat heeft een aantal voordelen, vooral voor startende ondernemers. Hieronder staan de grootste voordelen op een rij. 

  • Wanneer je een goede boekhouder in schakelt kan deze zichzelf terug verdienen. Deze vakman ziet dingen die je zelf niet ziet, en kan er makkelijk achter komen of jij recht hebt op geld. 
  • Je hebt het waarschijnlijk al druk genoeg wanneer je een onderneming opstart. Door een boekhouder in te schakelen bespaar je veel tijd en kun je deze tijd aan andere dingen besteden. 
  • Je weet zeker dat je financiële administratie op orde is met een professionele boekhouder.