boekhouder

Boekhouder voor BVBA inschakelen

Een BVBA, of een ‘Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid’, is net als andere bedrijven verplicht de boekhouding bij te houden. Heb jij een BVBA, maar kun je wel wat hulp gebruiken? Dan kun je er voor kiezen een boekhouder in te schakelen!

De boekhouding van een BVBA

De boekhouding is iets waar je niet aan kunt ontsnappen op het moment dat je een BVBA hebt. Sterker nog, als BVBA heb je te maken met een dubbele boekhouding. Dit is een manier van boekhouding waarbij alle financiële informatie op twee verschillende manieren wordt bijgehouden. 

Daarnaast ben je ook verplicht de periodieke aangiften te doen. Dit doelt op aangiften zoals de btw-aangifte en de jaaropgaven. 

Met dit alles kan de boekhouder je helpen. Een boekhouder is namelijk gespecialiseerd in alles op het gebied van financiële administratie. Ze werken zowel samen met bedrijven als particulieren en houden zich vooral bezig met de belasting en de aangiftes. 

Waar moet je op letten bij het inschakelen van een boekhouders bedrijf? 

Wanneer je als bedrijf op zoek gaat naar een boekhouder kan het verleidelijk zijn om voor de eerste de beste te kiezen. Toch is het soms handig om iets gerichter te kijken. 

  • Ten eerste is het goed om te kijken naar de grootte van het boekhouderskantoor. Ben je op zoek naar een persoonlijke aanpak? Dan kun je beter kiezen voor een kleiner kantoor, misschien zelfs een zzp’er. Wanneer je snel aan de beurt wil zijn kun je misschien beter kiezen voor een groot kantoor. 
  • Het is goed om te kijken naar welke boekhouders er gespecialiseerd zijn in de boekhouding van bedrijven en BVBA’s. Zo weet je zeker dat je de kwaliteit krijgt waar je op zoek naar bent. 
  • Voor dat je met een boekhouder in zee gaat, is het goed om duidelijke afspraken te maken. Daarbij is het handig om een klik te hebben met de vakman. Je deelt uiteindelijk persoonlijke informatie met deze persoon.